Kissaklubi Foorumi
  Etsi   Uusimmat aiheet    
Rekisteröidy / 
Kirjaudu sisään 
Kissanpennun koko ja ikä
Hakemisto -> Kissanpennut
Lähettäjä Viesti
murska


Joined: Jul 9, 2007
Viestiä: 2
Offline

Minkä kokoinen nyt suurin piirtein on 8vk, 9vk, 11vk ja 12 vk pentu? Onko 12 viikkonen pentu jo oikeastaan nuori aikuinen kissa vai onko vielä pentu? Minkä ikäinen kissa on kaikista leikkisin? Milloin leikki-ikä menee ohi?

Olisiko jossain jotain kissanpennun kehitykseen liittyvää sivua, jossa näkyisi kuinka se kissa kasvaa viikko viikolta?
edina


Joined: Jun 19, 2006
Viestiä: 350
Offline

Herranen aika, 12-viikkoinenkin on vielä ihan vauva, puhumattakaan pienemmistä! Eli 12-viikkoinen ei todellakaan ole vielä nuori aikuinen. Minusta kissa alkaa olla nuori aikuinen suunilleen 10kk iässä.

Usein rotukissakasvattajien sivuilla on pentujen kuvia eri ikäisinä, kannattaa käydä selailemassa

Itse pidän vielä tuota meidän 9kk-ikäistä coonipoikaa kakarana, vaikka isokokoinen onkin. Mutta kyllä siitä näkee, että on ihan keskenkasvuinen vielä (coonit ovatkin täysikasvuisia vasta noin 3-4-vuotiaina).

Ja tuosta leikki-iästä, kissathan ovat vanhoille päivilleen asti leikkisiä. Esim meidän 15-vuotias maatiaisrouva saa päivittäin hirveitä hepuleita ja leikkii mielellään
murska


Joined: Jul 9, 2007
Viestiä: 2
Offline

Juu, ajattelinkin että 12 viikkonen on vielä ihan pieni, mutta yhdessä kirjastosta lainaamastani kirjassa oli, etä siinä vaiheessa se on jo nuori aikuinen Se sama sanottiin kyllä _myös_ paljon myöhemmässä kehitysvaiheessa.
missukissu


Joined: May 20, 2007
Viestiä: 37
Offline

Ja se kirja oli vuodelta??? Leikki sikseen. Meidän 9 vkon ikäinen uroskisuli on n. 12 vko:sen kokoinen, koska on yksin saanut lussutella äidin kikkimaitoa tähän asti, kunnes äiti kissa tapaturmaisesti kuoli (jäänyt ilmeisesti auton alle tai jtn->huono säkä). Kissan koko riippuu ihan ruuminrakenteesta ja siitä kuinka hyvin kissa syö. 12 viikoinen on täysi vauva vielä ja mellastaa ihan riittävästi. Vuoden ikäinen kissa on saavuttanut "nuoren aikuisuuden", vaikka tuntuu, että sen ikäisetkin ovat ihan kakaroita. Kissat leikkii koko ikänsä, jos niistä siltä tuntuu.
tabby


Joined: Jun 5, 2005
Viestiä: 1689
Offline

Leikki-ikä on koko ikä, kun kissoista puhutaan
ramon`a


Joined: Jan 20, 2008
Viestiä: 5
Offline

12- viikkoinen on luovutusikäinen ja todellakin ihan vauva. Kissoista saattaa olla vaikeampi nähdä tuo "vauvaisuus" verrattuna joihinkin toisiin lajeihin jos ei ole paljoa kissojen kanssa ollut. Ruokaa, leikkiä, syliä ja ymmärrystä. Pentuaika rakentaa pohjan kissan elämälle.
Kissan leikki-ikä kestää läpi elämän! Meidän vanhuksetkin ovat loppuun saakka leikkineet.
Kirjoissa, netissä ja mediassa yleensä on HIRVITTÄVÄN paljon ristiriitaista tietoa kissoista(KIN ). Kannattaa ottaa kaikki vastaan oman suodattimen kautta. Kasvattajilta, elänlääkäreiltä ja muilta alan asiantuntijoilta sekä kokeneilta kissaharrastajilta saa parhaat tiedot vaikka heidänkin mielipiteissään saattaa olla totaalisia eroavaisuuksi.
 
  Hakemisto -> Kissanpennut
Siirry:   
Powered by JForum 2.1.4 © 2005 - Rafael Steil